Företagsförsäkring

Innan du skaffar dig en företagsförsäkring bör du fundera över bilka typer av risker som hotar ditt företag. Det är väldigt vanligt att man överförsäkrar sig vilket kan vara lite onödigt. Du bör även höra runt bland olika försäkringsbolag för att hitta den försäkring som passar dina behov som bäst.

En företagsförsäkring bör man teckna för att göra sitt företagande så tryggt som möjligt så att man inte står där en vacker dag utan ersättning om något skulle ske. Som arbetsgivare är du inte bara ansvarig för företaget utan även för de anställdas trygghet och hälsa på arbetsplatsen. Företagsförsäkringar är anpassade till både stora och små företag, och därför blir även försäkringen skräddarsydd till just ditt företag och dina behov. En försäkring går även att komplettera med andra sorters försäkringar för att passa behovet så bra som möjligt. Det som är viktigt att ha är åtminstone egendomsskydd och ansvarsskydd. Till detta kan man sedan teckna specialförsäkringar såsom tjänstereseförsäkring eller arbetsområdersförsäkring. Det finns en mängd olika specialförsäkringar, därför är det bra att veta vilka behov företaget har.

För att ens få lov att teckna en företagsförsäkring måste företaget vara medlem i företagarna, betala serviceavgifter och endast omsätta 20 miljoner per år. Till detta måste också alla skador som skett de senaste tre åren inom företaget redovisas för att försäkringsbolaget skall kunna räkna ut årspremien.