Villaförsäkring

En hemförsäkring ger dig ett bra skydd mot det mesta som kan hända i hemmet. Bor man däremot i villa ska man alltid komplettera hemförsäkringen med en villförsäkring. Med en villförsäkring försäkrar man speciella situationer som du som villaägare ställs inför när det till exempel gäller ansvar och rättsskydd. Givetvis gäller en villaförsäkring också för byggnader och tomt. Även angränsande saker till huset skyddas. Det kan till exempel vara garage, uthus, simbassäng, staket eller flaggstång. De flesta villförsäkringar innehåller även ett reseskydd, skadedjurssanering och ett avtal med Anticimex.

Det som påverkar ersättningen hos de flesta försäkringsbolag är bland annat bostadsytan, den utrustning som finns i huset, vilket år huset är byggt, vilken uppvärmning man har, och hur gammal den person är som har tecknat försäkringen. Oftast är sakerna i huset försäkrade upp till 1 miljon kronor medan huset och andra byggnader är försäkrade med fullvärde.

Till en villaförsäkring kan man även teckna en mängd olika tilläggsförsäkringar som anpassar och förbättrar ditt försäkringsskydd ytterligare. En villaförsäkring tecknar man även om man bor i radhus eller kedjehus.